„Hol a boldogság mostanában?”2011. okt 26.

Boldogság... Nem is tudod, mit gondolj róla, vagy mit érezz, ha egyáltalán érezned kell vele kapcsolatban. Olyan megfoghatatlan, olyan légies, olyan nem evilági. Amit mindenki keres égen-földön, és a halálos ágyán kevés embernek adatik meg, hogy elmondhassa: Megtaláltam!

Gondolatok cikáznak benned, ahogy visz egyre feljebb és feljebb a busz a hegy tetejére. Hol van a boldogság? Mi a boldogság? Főleg abban az országban, ahol ember nem él meg az ember mellett, mert más a vallása, származása, mert másként gondolkodik. Egy olyan országban, ahol beton fal választ el a másiktól, és nem lépheted át ezt a belső határt. Egy olyan országban, ahol keresztény és keresztény között nincs elfogadás és tisztelet. Egy olyan országban, ahol mérhetetlen károkat tett a gyűlölet és az intolerancia. A Szentföld, ahova mégis milliók zarándokolnak, keresve Valakit és valamit. Istent, az élet értelmét, a boldogságot.

Így visz fel utad a Hegy tetejére, ahol Ő elmondta a megoldást. Egy egyszerű és gyönyörű templom hirdeti, hogy valahol itt volt az a hely, ahol Isten Fia lefektette országának alapjait. A kupola belsejében festett üvegablakok feliratán át ragyog be a fény, hogy kik is a boldogok.

Kisétálsz a csendes parkba, és füledben újra felcsendülnek a jól ismert igék. „Boldogok a lelki szegények...”És szívedben, valahol mélyen kezded végre érteni. A hegytetőn lengő keleti szélben életre kelnek a Biblia szavai, és végre igazán érzed, mi a boldogság. „...mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet. Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmasságot nyernek. Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent. Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek...”

Nem azé a boldogság, aki kézzel-lábbal, könyökkel és szócsatákkal küzd érte. Nem azé, akinek itt a földön mindene megvan, és úgy érzi, neki nincs Senkire szüksége. Isten Fia Neked adja a boldogságot, akiknek más nem adná, mert Te mégis tudsz valamit, amit mások nem. Tudod, hogy van fent Isten az égben, aki gondot visel rád, és bár sok dolgot nem értesz, de bízol Benne, hogy Ő jobban tudja. Boldog vagy, mert tudod, Kibe kapaszkodhatsz, amikor a világban minden őrülten forog körülötted. Tudod, hogy Istennél van az irgalom, a béke, és egyszer majd megláthatod az Ő arcát.

SzCsA

Az utolsó 4 hónap bejegyzései:

Links

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

More

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

More

Do you have a question?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

More