Honnan tudjuk, hogy a Biblia igaz? Nem csak mesék gyűjteménye? 3. rész2012. márc 23.

A külső bizonyítékokon felül további jelentős tény a Biblia belső következetessége. Valóban különlegesen következetes dokumentum. Az üzeneteket a Biblia 66 könyvében körülbelül 40 különböző író, több mint 1500 év alatt, három különböző nyelven írta, és az egész összeilleszkedik, akár egy hatalmas kirakós játék darabkái. Egy téma végighúzódik - Isten megváltási terve, megmentve az egész világot Jézus Krisztus élete, halála és feltámadása által. Ez a következetesség maga bizonyítja ennek a könyvnek a csodáját.

Már maga a maradandóság is önmagáért beszél. Évezredeken keresztül emberek kutatták a Biblia minden apró részletét. Az állítólagos ellentmondások következetesen válaszadásra kerültek, és a vizsgálatok azt mutatják, hogy nincs hiba vagy ellentmondás a Bibliában (Jó hivatkozás a When Critics Ask, A Popular Handbook on Bible Difficulties, /Amikor a kritikusok kérdeznek, Népszerű kézikönyv a Biblia nehezen érthető helyeihez/ írta: Norman Geisler és Thomas Howe.)

Ezen kívül a Biblia erejének és igazságának bizonyítékát képezi az a tény, hogy megváltoztatta a történelmet és az emberek életét. A Biblia választ ad napjaink problémáira. A bibliai igazságok időszerűsége nyilvánvalóvá válik azok számára, akik tanulmányozzák. Emberek bűntudatra ébrednek és megváltoznak.

Minél inkább elfogultság nélkül tanulmányozza valaki a bibliai tanításokat, annál inkább meglátja, hogy mennyire egyeznek ezek a tapasztalat és az emberi természet igazságaival. Ugyanolyan erőteljes a mai emberek életében, mint az évezredekkel ezelőtt éltekében.

A Biblia hitelesnek, hatékonynak és jelentősnek bizonyult.

Az utolsó 3 hónap bejegyzései:

Links

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

More

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

More

Do you have a question?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

More