Mert a sír üres...2011. okt 14.

Megérint a csend és már nem is hallod a közelben sikoltó légkalapácsok hangját. Egy koponya formájú hegy, egy üres sír, egy kert és más semmi. Csak Te és az Isten. És egy érzés, ami körülvesz, nyugalmat, békét ad a szívedbe: mert a sír üres.

Itt nem áll templom, nincsenek füstölők, nem hirdeti ezer és egy szentelt gyertya, hogy történt-e ezen a helyen valami. Csak egy üres, barlangszerű mélyedés a sziklafalba vájva, és egy felirat az ajtón: Nincs itt, mert feltámadt!

Előtted a kis asztalon kenyér és bor, ahogy azon a bizonyos utolsó vacsorán. Kollégád épp erről beszél, és valahogy ebben az édes-szomorú környezetben másként hangzanak az Igék. Szinte életre kel minden szó, minden mondat. A légkalapács már nem is az, ami eddig volt, hanem egy kalapács hangja, ahogy a szeget az Ő kezén és lábán keresztül a keresztbe üti kegyetlenül. Lágy szellő fut át a hajszálaid között, visszarepít téged abba a korba, és újra átéled az egész történetet.

Isten Fia halt meg itt, érted. Itt mondta ki utolsó szavait, itt temették el. Itt maradt üresen a sír, és Ő már nincs itt, mert feltámadt! Isten Fia él, és neked nem a meghaltat kell imádnod! Isten Fia él, és ezért élhetsz ma Te is, barátom. Isten Fia él, és ezért lehet neked örök életed.

Szádban a kenyér és a bor megszokott íze, de most mégis más. Mert a sír üres. Egész lényeddel éled át hited valóságát, és most tudod igazán, mit jelent az Úrnak halálát hirdetni „amíg eljövend....”

SzCsA

Az utolsó 4 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább