Az univerzum várótermében - Van Remény2013. ápr 22.

Figyeljük csak meg a következő kijelentés igazságát: „Sokkal inkább foglalkoztasson mindnyájunkat a jövő azért, mert életünk hátralevő részét abban töltjük el” (Charles Franklin Kettering). Gondoljunk most arra, amikor a vőlegény vár a menyasszonyára. A várakozás minden egyes pillanata fokozza az izgalmakat. A vőlegény tudja, hogy érdemes várni, mert végre megpillanthatja szíve választottját. Bizakodása kifizetődik, és a várva várt találkozás nemcsak elfeledteti, hanem meg is szépíti a várakozási időt.

Tudomány és jövőkép. Mi az igazság? - Van Remény2013. márc 12.

A Világgazdaság 2012 március 6.-án ezt írta a 2011. évről: „Az ENSZ adatai szerint a természeti katasztrófák az elmúlt évben minden korábbinál magasabb, legalább 380 milliárd dollár összegű gazdasági kárt okoztak. A gazdasági veszteségek nagyobbak voltak, mint 2005-ben, amikor a Katrina hurrikán az Egyesült Államok déli részében pusztított, és a globális kár összegét addigi rekordmagasságra hajtotta fel.

Mikor jön el Jézus? 2. rész - Van Remény2013. márc 07.

A megjelenés ideje. Igazságok és hiedelmek.

Eltéved mindenki, aki a jövő bekövetkezendő eseményeit akarja megjósolni a bibliai próféciákból. Mind az Ó- mind az Újszövetség egyértelműen arra tanít minket, hogy a ma a miénk, a jövő pedig Isten kezében van. Ami legjobban izgatja általában az embereket, az, hogy meg lehet-e határozni a jövőt? Mindegy hogyan: tenyérjóslással, horoszkóppal, kártyavetéssel…

Mikor jön el Jézus? 1. rész - Van Remény2013. febr 27.

A mai szekularizált, „felvilágosodott” ember azt gondolja, hogy Isten a világot magára hagyta, és a Bibliában megígért Isten Országát nekünk, embereknek, okos szervezéssel kell megteremteni, ami majd úgy történik meg, hogy a „szellem napvilága ragyog minden ház ablakán” (Petőfi), ahogyan egykor Engels is megálmodta az igazságos társadalmat.

Jelbeszéd - Van Remény2013. febr 18.

Első külföldi utam meglepően alakult. Tanulmányútra küldtek egy országba, melynek nyelvéből szinte semmit nem tudtam. Az egyház, ahol dolgozom, megírta az iskola vezetőjének, hogy segítségre lesz szükségem.

Az utolsó 4 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább