Jézus7Jézus7

A „Jézus7” program, Jézus életének hét leghíresebb helyszínére kalauzolja el az érdeklődőket előadások, kiállítás és multimédiás eszközök segítségével.

A program az ország több mint 30 településén indul egyszerre, az adventi időszakban, majd jövő évben folytatódik. Folyamatosan újabb és újabb települések kapcsolódnak be a projektbe.

A program célja Jézus személyének, történetiségének bemutatása. Az előadók mind olyan személyek, tanárok és lelkészek, akik végigjárták Jézus életének állomásait és hitelesen tudják azokat bemutatni színes élményekkel fűszerezve. Minden helyszínhez kötődik egy Jézusi tanítás is, amelyek a kereszténység alapját képezik.

Keresse meg, hol indul az ön lakóhelyéhez legközelebbi Jézus7 program »

Tesztelje ismereteit Jézusról, a kvíz kitöltésével itt. Aki kitölti a tesztet ajándék könyvet nyer.

Követheti a hetente frissülő Jézus7 blogot, amely izgalmas lelki kalandra invitálja az olvasókat.

Iratkozzon fel a Jézus7 infóra, amelyben hetente kap egy érdekességet Jézus életéből vagy a 7 helyszínről, ahol Jézus járt.

A programmal kapcsolatban további információkat kérhet.
Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Jézus7 PluszJézus7 Plusz

A Jézus7 program folytatódik a résztvevők kérésére.

[Jézus7 Plusz - újabb tanítások Jézustól és Jézusról, további érdekességek a Szentföldről, bibliai időkről. A különböző helyszíneken eltérők lehetnek az előadáscímek és témák, de mindegyik kötődik az előző sorozathoz. Azokat is szeretettel várjuk, akik most szeretnének bekapcsolódni a programba.:]

A térképen kék színnel jelöltük a Jézus7 Plusz sorozatot. Ha rákkantint egy helységnél található ikonra, megtudhatja a részleteket (helyszín, időpontok, téma, előadó)

A "Részletes keresés" gombra kattintva kilistázva is megnézheti a keresett településen vagy időpontban folyó programot.

A Jézus7 Veszprémben megtartott előadásait megtekintheti itt.

A honlap bővült az érdekességek menüvel: tanulmányokat, cikkeket olvashat itt.

Várjuk kérdéseit, észrevételeit!

Van ReményVan Remény

Jézusról szóló ismeretterjesztő sorozat harmadik állomása a „Van Remény” program. Jézus élete (Jézus7) és Jézus tanításai (Jézus7 Plusz) után Jézus második eljövetelének kérdéseivel foglalkozik a Van Remény.

A második advent ígérete a jövőről szóló legszebb bibliai reménység. A misztikusok ősi naptárakra hivatkozva meghirdették a világvégét, áltudományos kozmikus katasztrófákkal riogatnak különféle internetes portálok, a megbízható tudományos jövőképek pedig a szkeptikus, hitetlenen embereket is aggodalommal töltik el. A szórakoztató ipar mindebből kasszasikert produkál. Viszont egyik megközelítés sem jelent megoldást a válságba jutott ember számára.

A Biblia nem riogat, hanem Jézus eljövetelét úgy mutatja be, mint ami megoldja a válságot. Nem nyomorúságot okoz, hanem véget vet a nyomorúságnak. Nem tönkretesz mindent, hanem új kezdetet biztosít azoknak, akik ezt várják. Olyan képekhez hasonlítja, mint a menyasszony és a vőlegény találkozása, menyegző vagy egy gyermek születése. A második advent a keresztények „boldog reménysége”.

A „Van Remény” sorozat a megoldásról, a jövőről, a várakozás idejéről, az eljövetel jeleiről szól. Több helyszínen előadássorozatok szólaltatják meg a Reményt. Az Önhöz legközelebbi helyszínt ezen a térképen keresheti meg.

Tesztelje Jézus eljövetelével kapcsolatos ismereteit egy bibliai kvíz kitöltésével itt.

Kérje a „Van Remény” kiadvány (92 oldalas színes) ingyenes példányát, melynek tartalomjegyzéke és előszava itt olvasható.

Igényelje a Jézus életével, tanításaival és eljövetelével kapcsolatos érdekességeket tartalmazó ingyenes heti hírlevelünket itt.

Kövessen bennünket Facebookon és értesüljön legfrissebb bejegyzéseinkről!

A program támogatója a Hetednapi Adventista Egyház Dunamelléki egyházterülete.

Észrevételeivel, kérdéseivel keressen bennünket a det@t-online.hu email címen.

Az előadások
  1. Betlehem
  2. A megdicsőülés hegye és völgye
  3. A Boldogmondások hegye és Kapernaum
  4. Sikár és Jerikó
  5. Bethánia
  6. Jeruzsalem: Via Dolorosa
  7. Az Olajfák Hegye
Kapcsolat

Hetednapi Adventista Egyház
Dunamelléki Egyházterület

Budapest 1063 Székely Bertalan utca 13.
Email: infokukacjezus7.hu

Dél-Erdélyi vendégeink számára
Conferinta Transilvania de Sud

Str. Predeal nr. 120; 540494 Targu Mures;
Email: ermikukacadventist7.ro

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább