bezár x
Bethánia

5. előadás - Jézus: A Reménység Fejedelme

Az Olajfák hegyének keleti lejtőjén elindulva, Jeruzsálemtől körülbelül 3km-re fekszik Betánia kis falucskája, mely mintegy csendes oázis kínált pihenést a fáradt utazóknak, távol, de nem túl messze a nagyváros forgatagától. Itt lakott a három testvér: Márta, Mária és Lázár, akiknél Jézus gyakran vendégeskedett. E kis település mai nevét, arabul: El-Azarije, vagyis Lázár után kapta. Az ő feltámadásának emlékét őrzi az az a korabeli sír, melyet keresztény zarándokok ezrei keresnek fel mindmáig.

Lázár története a kulcs az élet egyik titkára: mi vár ránk a halál pillanatában? Egy nagy utazás, ahogy az egyiptomiak gondolták? Vagy a Styx-on átevezve Hádész birodalma? Esetleg Dante ’poklának’ valamely bugyrában találjuk magunkat? Vagy újra és újra reinkarnálódunk mindenféle élőlény formájában, míg elérjük a Nirvanat? Tehát mi az igazság? Mi lesz velünk, amikor meghalunk? Betániai sír titka arra sarkall, hogy keressük meg együtt a halál utáni élet kérdésére a választ, a Bibliából!

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább