Ismeretlen ismerős2012. márc 02.

Ki vagy, Uram? Teszed fel magadban unos-untalan a kérdést. Szíved mélyén rajzolódik egy kép amiről időközönként kiderül, hogy mégsem az igazi, mégsem hasonlít ahhoz, akiről szeretnéd mintázni. Tévhitek torzítják, mások gondolatai színezik az ellenkező irányba, és gyerekkori emlékek teszik végül felismerhetetlenné.

„Mondd, mennyit ér az ember?”2012. febr 24.

Van, hogy kimondhatatlanul nehéz, és úgy érzed, nincs tovább értelme. A hullámok összecsapnak a fejed felett, kérdések özöne áraszt el, és fuldokolsz a habok között. Nem érted, mi miért történik körülötted, és vádolod az Istent, hogy te ezt nem érdemelted. Hangod éles, és úgy érzed, igazad van. Vagy éppen csendesen sóhajtozol egy néma sarokban, és úgy érzed, nem számítasz már senkinek. Úgy érzed, nem vagy fontos neki, és ő is elfeledkezett rólad, mint annyi jóbarát.

Fegyverszünet2012. febr 17.

Nem harcolok tovább, elfáradtam, és az eszemmel tudom, Uram, hogy neked van igazad. Csak most ezt nehéz elfogadni. Szeretnék békét, de most, talán csak a fegyverszünetet tudom őszintén felvállalni.

Hit hitetlenül Istenben2012. febr 09.

Cipeled a batyut rendületlenül évek óta. Húzza-nyomja a válladat, de te csak viszed tovább szótlan kínokkal arcodon. Nincs megállás, nem lehet, mert menni kell tovább egyedül a teherrel. Ám egyszer csak összecsuklik a térd, és a karok sehogy sem bírják újra fellendíteni a keserves súlyt. Erőlködsz, nekifeszülsz, és úgy érzed, csak egy kicsi kell, ami átlendít a holtponton. „Csak egy kicsit segíts, Uram!” - hangzik fel egy halk fohász a lelked mélyéből.

Több, mint Ember - egy utolsó emlék2012. jan 19.

Itt nincs fék, csak duda és gáz. Itt nincs KRESZ, az erősebb győz, a többi pedig jobban teszi, ha alkalmazkodik ehhez. Utad egy hegyre visz fel, egy kisbuszban ülsz, a sofőr vakmerő sebességgel veszi be a kanyarokat, és csak szavának hangsúlyából sejted, hogy az általa kimondottakat egy az egyben kisípolná az arab tv.

Az utolsó 4 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább