Hit hitetlenül Istenben2012. febr 09.

Cipeled a batyut rendületlenül évek óta. Húzza-nyomja a válladat, de te csak viszed tovább szótlan kínokkal arcodon. Nincs megállás, nem lehet, mert menni kell tovább egyedül a teherrel. Ám egyszer csak összecsuklik a térd, és a karok sehogy sem bírják újra fellendíteni a keserves súlyt. Erőlködsz, nekifeszülsz, és úgy érzed, csak egy kicsi kell, ami átlendít a holtponton. „Csak egy kicsit segíts, Uram!” - hangzik fel egy halk fohász a lelked mélyéből.

„Ha tudsz tenni valamit, kérlek, segíts! Ha lehet most, itt, valamit tenned, csak egy kicsi, igazán nem kell sok. Csak egy apró löket, ami átsegít a holtponton, aztán viszem én tovább. Eddig is én hordoztam ezt a batyut... Igen, most kimerültem, nem bírom tovább, de csak egy kicsi kell, ha tudsz tenni valamit, és utána ismét cipelem tovább. Nem, igazán nem akarlak zavarni, csak egy apró szívesség, egy apró dolog az, amire szükségem van, és utána megyek is tovább a dolgomra. Egyedül. Viszem, amit eddig is vittem, hisz nagy vagyok már, elég nagy ahhoz, hogy tudjak küzdeni magamban, és ne kelljen senkinek a szánalmából élnem. Ha tudsz tenni valamit Uram, csak egy kicsit is, hogy mehessek végre tovább...”

Ismerős szavak. Talán nem ezeket mondtad ki legutóbb, mikor összeestél, de az érzés közös. Ha valamit tudsz tenni, Uram... Ha valamit...

De tudod, Isten nem valamit akar neked adni, hanem mindent. Ő nem azért lett emberré, hogy valami pluszt hozzon az életedbe, hogy valami kedves, morális tanítást mondjon, hogy valamit adjon, ami továbblendít téged a saját utadon, hanem azért, hogy megváltson. Hogy a mindent adja neked. Eljött érted, hogy éljen és meghaljon a te helyedben, hogy újra összekapcsolja a mennyet a Földdel, az Istent az Emberrel.

A mindenért jött és nem a valamiért. A mindenért, mert nélküle semmi esélyed sem lenne akár a következő levegővételhez. Ő nem a kéthetente egyszeri „Jaj, segíts meg!” Istene akar lenni, hanem a hatalmas és mindenható Úr a te életedben is.

Hát higgy Benne! Kérd, hogy tudj hinni Benne, hogy mutassa meg magát az életedben, hogy adja a mindent, ne a valamit.

SzCsA.

Az utolsó 4 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább