„Mondd, mennyit ér az ember?”2012. febr 24.

Van, hogy kimondhatatlanul nehéz, és úgy érzed, nincs tovább értelme. A hullámok összecsapnak a fejed felett, kérdések özöne áraszt el, és fuldokolsz a habok között. Nem érted, mi miért történik körülötted, és vádolod az Istent, hogy te ezt nem érdemelted. Hangod éles, és úgy érzed, igazad van. Vagy éppen csendesen sóhajtozol egy néma sarokban, és úgy érzed, nem számítasz már senkinek. Úgy érzed, nem vagy fontos neki, és ő is elfeledkezett rólad, mint annyi jóbarát.

És ebben az álmos csendben elhomályosult szemeid előtt kezd egyre élesebbé válni néhány szó, mondattöredék. Nézed, míg végül egésszé olvad, és te megértesz valamit az érthetetlenből. „Ugye, öt verebet adnak két fillérért: mégsem feledkezik meg közülük egyről sem az Isten. Nektek pedig még a hajatok szálai is mind meg vannak számlálva. Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!”

Isten különleges üzenete szíven üt, és végre valami jó érzés kezd a szíved körül burjánzani. Értékes vagy! Isten szeret, és ez nem az elcsépelt közhelyek egyike. Ő valóban szeret, és a legkevésbé sem akar neked fájdalmat. Most még nem láthatsz mindent, és ami a szemeid előtt van, az néha csak egy torz mása a valódi valóságnak.

Hát kapaszkodj hittel az Ő szeretetébe, és fogadd el, amit talán nem is értesz meg. Engedd, hogy bemutatkozzon a Te életedben, hogy Isten lehessen a mindennapjaidban. Nézd úgy az eseményeket, a fájókat és örömteliket is, hogy ezek mind Hozzá visznek közelebb. Mindennek valami célja van, ami történik az életedben, hogy Ő bemutathassa neked, különleges vagy Számára.

Nemsokára pedig eljön az idő, amikor beülhetsz majd az első sorba, és Isten minden kérdésedre válaszol. Eljön az idő, amikor megérted a saját életed, amikor már nem lesznek többé miértek, és lehull a lepel korlátozott látóterű szemeid elől.

Addig várj hittel és bizalommal! Nézz fel a keresztre úgy, mint eddig még nem tetted, és kérdezd meg: Uram, „mondd, mennyit ér az ember?” Az Isten életét!

SzCsA.

Az utolsó 4 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább