Miért van a gránátalmában 613 mag?2012. febr 24.

2011. szeptember 28-án ünnepelték Izráelben a Ros Hásánát, amikor többek között mézbe mártott gránátalmát fogyasztottak, hogy édesebb legyen a időszámításuk szerinti 5772-es év.

Az ókori sírokat sokszor gránátalma elemekkel díszítették és a Biblia is több helyen említést tesz szépségéről és tápértékéről.Salamon királynak gránátalma ültetvényei voltak, Izrael népe is nagyra tartja ezt a gyümölcsöt. A Salamon királynak tulajdonított Énekek éneke című szerelmes költeménynek a menyasszony jelességeit taglaló részében ez áll: "A te csemetéid gránátalmás kert édes gyümölcsökkel egybe…"

A gránátalma magvai a kimeríthetetlen bőséget jelképezik, miként Kánaán is a bőséget és gazdagságot, az Ígéret Földjét jelenti az izraeliták számára. Salamon templomának oszlopait pontosan száz gránátalma díszítette (Jeremiás könyve, 52, 22-23.), és a főpap selyem felöltőjének szélén "kék, bíbor, piros és karmazsin színű" gránátalmák és aranycsengettyűk sorakoztak egymással váltakozva (Mózes II, 28.33.). Akadnak, akik úgy gondolják, hogy 613 mag van a gyümölcsben, a Tóra 613 parancsának megfelelően.

Az utolsó 3 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább