Honnan tudjuk, hogy a Biblia igaz? Nem csak mesék gyűjteménye? 1. rész2012. márc 09.

Számtalan bizonyíték erősíti meg, hogy a Biblia megbízható. Először is a történelem és az archeológia támasztja alá a bibliai feljegyzéseket. Több mint 25000 bibliai vonatkozású lelőhelyet fedeztek eddig fel. Ahogyan Nelson Glueck, a híres izraeli régész mondta: "Kategorikusan ki lehet jelenteni, hogy nincsen olyan régészeti feltárás, ami kétségbe vonná a bibliai utalásokat." Habár a régészet nem vizsgálja a lelki igazságokat, a régészeti bizonyítékok nagyszerűen bizonyítják a Biblia pontosságát.

Másik lenyűgöző és egyedülálló jellege a kereszténységnek a bibliai próféciák pontossága. Több, mint 2000 pontosan teljesedő jövendölés található a Bibliában, beleértve a több mint 200 különleges részletet Krisztus életéről, haláláról és feltámadásáról. Például Ézsaiás könyve 53. fejezete gyönyörűen írja le Krisztus életét 700 évvel az események előtt! Még Jézus születésének helyét is megjövendöli az Ószövetség (Mik 5:2). A történelem igazolja, hogy nincsenek prófétai kudarcok.

A Biblia leírja a történelmet még az események bekövetkezte előtt. A kétkedő kénytelen szembekerülni ezzel a ténnyel.

Folytatása következik...

Az utolsó 3 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább