bezár x
A Boldogmondások hegye és Kapernaum

3. előadás - Jézus örök érvényű életelvei

A Galileai-tenger északi partján fekvő Kapernaum ("Kegyelemfalva") volt a központja Jézus Galileában végzett szolgálatának, ahol sok csodát tett. Fontos és virágzó halász- és kereskedelmi központ volt, amely nemzsidóknak és zsidóknak is otthont adott.

Jézus egyik legismertebb prédikációjában, a hegyibeszédben találhatók a boldogmondások. Ezek az egyszerű, mégis sokatmondó szavak az emberi boldogság titkait rejtik magukban.

"Ha összeszednénk a mentálhigiénia témakörében valaha írt valamennyi mértékadó cikket – ha ezeket összedolgoznánk, kifinomítanánk, és megszabadítanánk a fölösleges szavaktól -, ha a lényeget mind megtartanánk, a körítésből viszont semmit, és ha a tiszta tudományos ismeret ezen makulátlan darabjait a legtehetségesebb élő költővel tömören szavakba foglaltatnánk, - nos, akkor megkapnánk a Hegyibeszéd suta, némileg hiányos összegzését, és ez egyáltalán nem állná ki az összehasonlítást az eredetivel… Ez az optimista, normális és megelégedett, sikeres emberi élet receptje." J.T. Fisher, pszichiáter

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább