bezár x
Jeruzsalem: Via Dolorosa

6. előadás - A passió

Kevés olyan város van, melynek olyan gazdag története van, mint Jeruzsálemnek. A kanaánita korszaknak és a korai királyság idejének páratlan emléke az a sziklába vájt tárna- és akna-rendszer, amely a föld alatt biztosította az egykori városfaltól 30 méterrel kifelé és 15 méterrel mélyebben fekvő Gihon forrás megközelítését. A város és vele a Templom Kr. e. 587-es pusztulása, majd a babiloni fogság után megindult újjáépítés koráról, a perzsa fennhatóság idejéről keveset tudunk. Nem sokkal időszámításunk előtt Heródes hatalmas építkezésekbe kezdett, melyek megadták a Jézus korabeli város arculatát.

Nem messze a templomtól, A Jeruzsálemi Újvárosban volt egy kert az Olajfák Hegyén: a Gecsemáné (“olajprés”) kert. Ez a kert Jézus vagy valamely tanítványa ismerősének tulajdona volt. Egy csendes hely, ahol Jézus imádkozott. Az utolsó vacsora után ide érkezett Jézus, és innen indultak a Passió eseményei is.

Kicsoda Jézus valójában? A passió története választ ad rá...

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább