Megfejtették a legrégebbi héber feliratot2012. jún 08.

Megfejtette a Biblián kívül legrégebbi héber feliratot egy német tudós. A Jeruzsálemi Héber Egyetem régészei a feliratra 2008-ban bukkantak az Elah-erődben, mai nevén Hirbet Kejjafában. A tudósok úgy vélték, ez a legjelentősebb lelet 1947 óta, amikor Kumránban megtalálták a legendás papirusztekercseket.

Isten szeretete csodálatos és örök!!!2012. máj 18.

Mindig szerettem a tavaszt. Élet, reménység, hit..
Hogy ne szeretnéd?! Hogy ne szeretnéd a napot, világosságot, rügyek élő zöldjét, levelekét, az elso virágok mintha
irreálisak törékenységükben, madarak vídám csicsergését?!...
Igen, tavasszal érzem, hogy megmozdul a föld, él, lélegzik, mosolyog...
számomra!

Megtalálták Jeruzsálem salamoni városfalát?2012. máj 11.

Február 22-i sajtótájékoztatóján Eilat Mazar a Héber Egyetem régészprofesszornője újabb szenzációs bejelentéssel lepte meg a bibliai régiségek iránt érdeklődő közönséget. A bejelentés súlyára jellemző, hogy a világsajtót is azonnal fellármázta a hír, amely röviden és tömören így szól: megtalálták Jeruzsálem Salamon korában épült városfalának maradványait, az egyik városkapuval.

Mentális egészség2012. ápr 20.

Volt-e már önnek olyan tapasztalata, amikor valamilyen helyzetben nem tudta kontrolálni testének fizikai reakcióit? Például: zavarba jött, és elvörösödött, holott leplezni szerette volna érzelmeit; erős felindulás következtében megfájdult a feje; először beszélt nagy hallgatóság előtt és kiszáradt a szája; félelem vagy harag esetén görcsbe rándultak a gyomor- vagy a nyakizmai. Látszólag érthetetlen folyamatok ezek.
Évtizedeken át arra tanítottak minket, hogy az ember materiális lény. Szervek összessége, amelyek mechanikusan működnek. Az átéléseink, érzelmeink, gondolataink azonban azt bizonyítják, hogy az embernek van lelki-szellemi dimenziója is, ami döntő módon befolyásolja fizikai állapotát. 

Mit írt Jézus a homokba?2012. márc 30.

Jézus semmi írási emléket nem hagyott maga után. A Bibliában csak egyszer említik meg, hogy Jézus írt volna, de, hogy mit írt, arról pontos adatokat nem tudunk. Mégis több ez az üzenet, mint egy mesélői elem.

Az utolsó 3 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább