Kumrán és Keresztelő János2012. márc 23.

Úgy látszik, hogy "a pusztában" egész pontosan jelöl egy helyet, mert a Kumránban élő remeték is így nevezték írásaikban lakóhelyüket: "a puszta". Néhányan arra következtetnek, hogy a kumráni kolostor fiúkat is felvett a közösségbe. Josephus is megjegyzi: "Az esszénusok idegen fiúkat is felvesznek, zsenge korban, amikor még tanulékonyak. Úgy bánnak velük, mintha hozzátartozóik lennének, és megtanítják őket a saját szokásaikra" (Zsh. II, 8, 2).

Honnan tudjuk, hogy a Biblia igaz? Nem csak mesék gyűjteménye? 3. rész2012. márc 23.

A külső bizonyítékokon felül további jelentős tény a Biblia belső következetessége. Valóban különlegesen következetes dokumentum. Az üzeneteket a Biblia 66 könyvében körülbelül 40 különböző író, több mint 1500 év alatt, három különböző nyelven írta, és az egész összeilleszkedik, akár egy hatalmas kirakós játék darabkái. Egy téma végighúzódik - Isten megváltási terve, megmentve az egész világot Jézus Krisztus élete, halála és feltámadása által. Ez a következetesség maga bizonyítja ennek a könyvnek a csodáját.

Honnan tudjuk, hogy a Biblia igaz? Nem csak mesék gyűjteménye? 2. rész2012. márc 14.

Ami az Újszövetséget illeti, növeli az értékét, hogy minden írója Jézus kortársa volt. Mindegyikük Jézus szemtanúja volt vagy beszélt a szemtanúkkal. Az írók közül három Jézus tanítványa volt: Máté, János és Péter. Egy másik kulcsfontosságú tény maga a kéziratok bizonyítéka. Vizsgáljuk meg a Bibliát figyelembe véve, hogy a Bibliának vagy más ókori írásnak nincs eredeti kézirata.

Honnan tudjuk, hogy a Biblia igaz? Nem csak mesék gyűjteménye? 1. rész2012. márc 09.

Számtalan bizonyíték erősíti meg, hogy a Biblia megbízható. Először is a történelem és az archeológia támasztja alá a bibliai feljegyzéseket. Több mint 25000 bibliai vonatkozású lelőhelyet fedeztek eddig fel. Ahogyan Nelson Glueck, a híres izraeli régész mondta: "Kategorikusan ki lehet jelenteni, hogy nincsen olyan régészeti feltárás, ami kétségbe vonná a bibliai utalásokat." Habár a régészet nem vizsgálja a lelki igazságokat, a régészeti bizonyítékok nagyszerűen bizonyítják a Biblia pontosságát.

Kormos Erik: Érdekességek a Bibliából2012. márc 02.

Vajon mit jelenthetett valamikor Mózes kora után közvetlenül a parancsolatok megtartása? Miért ajánlott Pál apostol bort Timóteusnak? Hogyan lett Krisztus a Jóság? Ki is az a titokzatos Melkishédek? Magyar népi hangszer a Bibliában? Doktoroknak se hivassátok magatokat…? Nyelvtörők a Bibliában?

A követekző cikk ezekre a kérdésekre ad válaszokat!

Az utolsó 3 hónap bejegyzései:

Linkajánló

Hasznos oldalak, melyeken cikkeket, média anyagokat tekinthet meg, vagy tovább képezheti magát a Bibliával kapcsolatban!

Tovább

Programok

Jézus életéről és eljöveteléről szóló előadások kiállítás és multimédiás eszközök segítségével!

Tovább

Kérdése van?

A programokkal kapcsolatban további információkat kérhet. Kérdéseit írja meg e-mailben, mindenkinek válaszolunk!

Tovább